fbpx

H1 – H5 kvalitets-opdeling

På Justelund foretager vi, i samarbejde med Eurofins, flere analyser af vores grovfoder til heste. Grovfoderets energiindhold er den primære faktor, når grovfoderet inddeles i hhv. H1, H2, H3, H4 og H5. Eurofins har i  samarbejde Københavns Universitet lavet en undersøgelse, der ligger til grund for denne kvalitetsopdeling – resultatet af undersøgelsen.

Når man vælger et grovfoder produkt, er det ikke kun energiindholdet, der er vigtigt. Energiindholdet er et udtryk for grovfoderets indhold af protein, sukker, vand og fedt. Ligeledes er lav eller høj fordøjelighed (NDF) også en faktor, der er værd at holde øje med. Heste har forskellige behov, har du en meget aktiv hest er H1 klassen den du skal se efter, en mindre aktiv hest har ikke brug for så meget energi, her kan H5 være god.

Herunder kan du se en tabel over energi-indholdet i de respektive klasser. Under produkterne kan du hente analyser og blive klogere på andre parametre.

Kvalitetsklasser for hø og wrap målt på energiindhold.

Klasse H1 H2 H3 H4 H5
FE/kg TS >0,64 0,60 - 0,64 0,55 - 0,59 0,46 - 0,54 <0,46

Kvalitets-Garanti

Hos Justelund Hø og Wrap er garanterer vi kvaliteten af vores grovfoder. Vi ønsker at du som kunde er tryg, tilfreds og tilbagevendende. Derfor tilbyder ombytning af baller, hvis der mod forventning skulle opstå et problem med med grovfoderet.

Produkter

Hø, Wrap og Halm

Kvalitets Wrap

Vi tilbyder kvalitets wrap i mange afskygninger og til enhver type hest. Græssets alder, tidspunktet for skårlægning, tid i solen og meget andet, indvirker på stråfoderets karakteristika.

Vi sikrer at wrappet er lagerfast ved at bruge 10 lag folie og nøje følge udviklingen af tørstofsindholdet. Der forefindes analyser på alle produkter. 

 

Prima Hø

Når vejret er med os, hjælper naturen os med at producere det fineste stråfoder. Høet produceres på gammel limfjordsbund.

Høet lagres i isolerede lader, på denne måde undgås fugt og støv. Der forefindes analyser på alle produkter.

Halm 

Vi tilbyder strøelse i form af halm og flis. Halmet er produceret på byg i forbindelse med vores agerproduktion. Flisen produceres som følge af skovarealets naturlige cyklus, der er derfor ikke altid flis på lager.